Siri-klónnal segíti az SAP a vállalatirányítást

0 23

Frissítette in-memory S/4HANA ERP suite-ját az SAP. Az S/4HANA CLOUD nem most vált felhő-képessé – már 2015 óta így (is) futott a vállalati erőforrások tervezésére használt eszköz.

Az elnevezés annyiban zavaró lehet, hogy az ERP rendszer nem most vált felhő-képessé – már 2015 óta felhőben futott az előző változat. A cloud kifejezés külön kiemelése a szoftver előfizetéses használatát hivatott népszerűsíteni.

Mesterséges intelligenciával a jobb ERP-ért

Nem csupán nevében változott azonban az ERP megoldás. Ezúttal különböző vertikális iparágak – például pénzügy, vállalatmenedzsment és így tovább – számára készített kiadásokkal jelentkezett az SAP. Mindegyik bővül projektmenedzsment képességekkel és számos kisebb-nagyobb funkcióbővítésen esett át.

– Hirdetés –

Ilyen például a 2017-ben lassan elvárttá váló Siri klón és gépi intelligencia megjelenése. Utóbbi révén az appok fejlettebbé váltak és olyan dolgokra lettek képesek, mint az egyazon beszállítótól származó különböző számlák felismerése.

A mobiltelefonokból és okosotthon-eszközökből ismert digitális asszisztensekhez hasonló feladatot betöltő SAP CoPilot pedig olyan feladatok ellátására használható, mint például egy bizonyos ügyféllel folytatott korábbi tevékenységek listájának előállítása. Jelenleg a SAP CoPilot tudása korlátozott, a konzumer piacra jellemző hangfelismerési és –elemzési készséget még nem tud felmutatni, mint amilyennel például a Cortana vagy a Google Assistant rendelkezik. Fejlesztője szerint a hangalapú utasításkiadás kezelése is a csőben van: az SAP szerint előbb-utóbb lehetőség nyílik majd a funkció használatára.

Szintén újdonság, hogy a S/4HANA CLOUD idéntől nem ad hoc módon, hanem ütemezve, negyedévente kap frissítéseket.

Kvázi ipari szabvány

Az SAP ezen fejlesztése nem a KKV szektort célozza: az 1 500 vagy annál nagyobb felhasználói számmal rendelkező cégeknek nyújtja felhős ERP megoldását. Saját felhőjében futtatja az S/4HANA CLOUD-ot az SAP, de igény szerint választható a régi, ügyfélnél telepített kialakítás is. Utóbbi azonban olyan szerverek beszerzését és üzemeltetését igényli, melyek rendelkeznek HANA minősítéssel.

Az SAP stratégiája egyébként beválni látszik; amint arról írtunk, stabilnak ítélte az SAP negyedéves teljesítményét Bill McDermott vezérigazgató a tavalyi első negyedéves eredmények ismertetésekor. A vezérigazgató külön kiemelte az S/4HANA sikerét: sok új ügyfelet sikerült szerezni, így az előfizetők száma már a tavalyi év elején meghaladta a háromezret, a harmadik negyedév végén pedig a négyezret.

A HANA platform kvázi ipari szabvánnyá vált az in-memory adatfeldolgozásban, ahogy a HANA Cloud Platform is az on-premise és felhős SAP alkalmazások integrációjában.

Akár ez is tetszhet A szerző további művei

Itt tudsz válaszolni

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Free WordPress Themes