Durván emelkedik a biztonsági incidensek száma

0 6

A CyberScout kiadta a 2016-ra vonatkozó biztonsági jelentését, amelyben beszámolt az Egyesült Államokban napvilágra került adatbiztonsági incidensekkel kapcsolatos trendekről. Ezek pedig igencsak aggasztóak és lehangolóak. Tavaly ugyanis 1093 támadást regisztrált a cég a különféle szektorokban, míg ugyanez a szám egy évvel korábban 760-ra adódott. Rögtön felmerül a kérdés, hogy ez a nem kis növekedés az incidensek számában, mennyiben növelte meg az eltulajdonított adatmennyiséget. Ezt azonban megbecsülni sem merték a szakemberek ugyanis a feltárt támadásoknak csak a felében publikálták az áldozatul eső szervezetek a kompromittált adatok számát. Annyi biztos, hogy több mint 36 millió adatrekord eljutott a kiberbűnözőkhöz.

A legtöbb incidens az üzleti szektorban következett be, amit az egészségügy, az oktatás, a kormányzat és a pénzügy követ. A támadások több mint felének esetében szerephez jutottak felhasználók megtévesztésére alkalmas adathalász és egyéb csaló technikák. Ezért is kiemelt fontosságú a biztonságtudatosság fokozása.

Az incidensek 52 százalékának esetében társadalombiztosítási számok is kiszivárogtak, míg a támadások 13 százalékában hitel- és bankkártya adatoknak is nyoma veszett. (BiztonságPortál)

– Hirdetés –

Akár ez is tetszhet A szerző további művei

Itt tudsz válaszolni

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Free WordPress Themes